Hotels

Detectomat voor hotels

Hotels zijn vaak een complexe uitdaging met kamers van verschillende afmetingen, restaurants, relaxruimtes en openbare ruimten allemaal onder één dak. Betrouwbaarheid is van het hoogste belang, aangezien het belangrijkste doel is levens te beschermen. De systemen van detectomat bieden de meest efficiënte dekking, prestaties waarop u kunt bouwen tegen een minimale verstoring van de dagelijkse gang van zaken.

De meeste hotelkamers hebben een eigen badkamer met bad en douche. Beide kunnen veel stoom veroorzaken, een bekende oorzaak voor het afgaan van rookmelders. Dit kan tot serieuze storingen leiden en resulteren in onnodige evacuatie van het gebouw. Er zijn verschillende gevoeligheidsniveaus beschikbaar om een systeem te creëren dat volledig op de behoeften van de bedrijfsvoering is afgestemd. Gasten worden gehinderd tijdens hun slaap, het eten in het restaurant, een drankje aan de bar of een vergadering in een van de conferentieruimtes van het hotel. En dan hebben we het nog niet eens over de financiële gevolgen als gasten weigeren te betalen of een volgende keer niet meer terugkomen.

De geavanceerde technologie van de OTI-Fusion multisensor zorgt dat stoom uit de badkamer het alarm niet activeert. De sensor is echter nog steeds zeer gevoelig voor verbrandingsproducten afkomstig uit een smeulende brand en zal een alarm activeren nog voor een normaal gevoelige rookmelder dit doet; dit is mogelijk omdat de gepatenteerde Humitec technologie (algoritme voor condensatie) tevens beschikt deze melder ook over de gepatenteerde Fusion technologie ( breed scala wit licht om de kleinste brand partikelen te kunnen detecteren.