Domotica systemen

Welke techniek zit er achter domotica?

Wat gaat er schuil achter elk knopje? Welke domoticatechniek is het beste? Wat zijn de mogelijkheden bij domotica? Is het geschikt voor onze woning? Het zijn een paar vragen die u zichzelf vast heeft afgevraagd. Domotica kent ontzettend veel vormen, zo kennen we allemaal wel de Philips Hue lampen die u eenvoudig thuis kunt installeren.

De domotica die Van den Dool installeert is niet te vergelijken met deze techniek. Van den Dool gaat verder, bijna al uw wensen kunnen uitgewerkt worden.

KNX technologie maakt alles mogelijk

KNX is het communicatieprotocol dat gebruikt kan worden om installaties te automatiseren en te laten communiceren. Wereldwijd verwerken zo’n 370 fabrikanten deze techniek in hun producten. Hierdoor is het eenvoudig om installaties uit te breiden en zijn er veel mogelijkheden. Bij Van den Dool maken wij ook gebruik van KNX.

Dankzij deze techniek kunnen er scènes worden ontworpen, waardoor u met een druk op de knop uw hele woning anders kunt belichten. U kunt uw woning veranderen van “diner” naar “filmavondje”. Gordijnen worden gesloten, de lichten zullen anders gaan schijnen en tv zal aangaan. U kunt zelf uw scènes samenstellen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Domotica zelf kunnen ervaren

U kunt bij Van den Dool de techniek van domotica zelf ervaren. Domotica is een luxe en zorgt voor een hoop gemakt en comfort. Wij hebben speciaal een domoticaruimte ingericht, deze ruimte is gebaseerd op een echte woning. Op deze manier kunt u nog beter ervaren wat domotica voor u kan betekenen. We willen graag uitleg geven bij de technologie, zodat u beter kunt begrijpen wat er achter elk knopje schuilgaat. Wij raden u daarom aan om een afspraak in te plannen, dan maken wij genoeg tijd voor u vrij!


Domotica