KNX

Dit is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol waardoor installaties en apparaten kunnen worden geautomatiseerd en ze met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kan alles door middel van een apparaat/app uw hele woning worden bestuurd.

Wereldwijd zijn er zo’n 370 fabrikanten die KNX techniek verwerken in hun producten. Hierdoor kunnen alle componenten van verschillende fabrikanten aan elkaar worden gekoppeld. Dit betekent dat er veel meer mogelijk is dan bij andere systemen. Doordat KNX erg technisch is, kan het alleen geprogrammeerd worden door specialisten. Het programmeren is het meeste werk, daar worden dan ook een groot deel van de kosten op berekend.

Een KNX systeem kan alleen aangelegd worden in nieuwbouwwoningen of tijdens verbouwingen. Vanwege de hoeveelheid kabels is het haast onmogelijk om in bestaande bouw KNX aan te leggen. Hiervoor zijn andere oplossingen zoals bijvoorbeeld het eNet-systeem van Gira.

Bij Van den Dool wordt vooral gebruik gemaakt van de componenten van Gira, Hager en Jung. Deze merken beschikken over een hoogwaardige kwaliteit en houden bij hun ontwerpen rekening met design. Hierdoor is een installatie niet alleen op technisch niveau op orde maar ziet er het ook nog eens netjes uit.

Wanneer u meer informatie wilt over domotica, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.