Bowers Wilkins

20-02-2018

Bowers & Wilkins geluidsinstallaties

Bowers & Wilkins is een wereldwijd bekend merk als het om geluidsinstallaties gaat. Het merk zit in het topsegment. Als u kunt genieten van goede films of muziek, dan zijn de geluidsinstallaties van Bowers & Wilkins echt iets voor u. Het merk heeft vanaf het begin geïnvesteerd in het ontwerpen van technisch goede installaties. Daardoor kunnen zij een loepzuiver geluid creëren.

De geluidsinstallaties worden vooral veel gebruikt bij thuisbioscopen en muziekkamers. Het is zelfs mogelijk om in uw BMW, Maserati of Volvo een geluidsinstallatie van Bowers & Wilkins toe te voegen.

Bowers Wilkins

Bowers & Wilkins is van origine een Engels bedrijf dat ooit begonnen is in 1965. Ze besloten om met de hand luidsprekersystemen te bouwen. De winst die ze maakten stopten ze weer terug in het bedrijf om onderzoek te doen naar de perfecte luidspreker.

Dankzij een erfenis van een tevreden klant konden zij het bedrijf officieel oprichten. In 1966 kwam het eerste model op de markt de P1.

Het meest bekende en meest bijzondere model is de Nautilus. Deze luidspreker kan beschouwd worden als de kroon op hun werk. Ze waren altijd bezig met onderzoeken. De perfecte luidspreker is de Nautilus geworden.

Ze hebben de kast weggehaald zodat er geen vervorming van het geluid meer plaatsvindt. Elke luidspreker doorloopt een heel ontwikkel en testtraject zodat de kwaliteit gewaarborgd kan worden. De Nautilus is twee decennia oud en wordt nog steeds gezien als één van de beste high-end luidsprekers ooit.

Van den Dool vertelt u graag meer over de bijzondere producten van Bowers en Wilkins in onze domoticaruimte.