Gira slim weerstation

Gira KNX weerstation
22-01-2018

De mogelijkheden van een slim weerstation

Stel u voor, buitenverlichting die pas aangaat als het schemerig wordt en automatisch uitgaat bij zonsopkomst.

Zonwering die automatisch wordt geactiveerd wanneer de zon schijnt en omhoog gaat wanneer het regent of hard waait. Met het veelzijdige Gira KNX-weerstation Plus is het allemaal mogelijk.

Wat zijn de mogelijkheden?
De mogelijkheden van de Gira KNX module zijn oneindig te noemen. Alles wat u zich kunt bedenken, houdt dit weerstation bij. Het product heeft de afgelopen jaren een grote vooruitgang doorgemaakt zodat het meeging met zijn tijd. Het weerstation van Gira houdt onder andere de volgende gegevens bij:

  • Neerslag
  • Globale straling
  • Temperatuur
  • Schemering
  • Luchtvochtigheid
  • Luchtdruk
  • Windrichting

Misschien dat een groot deel van de benoemde mogelijkheden nutteloos voor u lijkt. In combinatie met een KNX installatie kunnen alle gegevens verwerkt worden voor de aansturing van uw installatie.

Gira KNX weerstation


Het weerstation en uw KNX installatie
Het Gira weerstation is niet alleen een mooie gadget om het weer bij te houden. Alle gegevens die het apparaat binnenhaalt kunnen worden gebruikt voor het aansturen van uw installatie.

Door het weerstation te koppelen aan het besproeiingssysteem, wordt er geen water gesproeid als het toch regent.

KNX installeren en programmeren
Van den Dool is op de hoogte van de laatste ins & outs op het gebied van KNX. Onze specialisten staan voor u klaar om u te voorzien van informatie. In onze domoticaruimte kunt u zelf ervaren wat domotica voor u kan betekenen. Vervolgens kunnen wij de installatie voor u ontwerpen, installeren en onderhouden. Maak eenvoudig een afspraak via onze website.

Gira KNX weerstation