Brandveiligheid

Een bedrijfspand, een woning of opslag, de ruimte hoort brandveilig te zijn. De woningwet stelt vast dat de eigenaar van een bouwwerk een algemene zorgplicht heeft. Dat betekent dat het pand in optimale staat moet zijn en dus ook brandveilig is.

Bij de brandveiligheid van een bedrijfspand komen een aantal aspecten kijken. Binnen bepaalde branches zijn er verschillende eisen waar aan voldaan moet worden. Deze eisen worden genoemd in het bouwbesluit dat behoort tot het pand. Het bouwbesluit geeft bepaalde NEN-normen die informatie geven over de voorschriften van de installaties.

Aan de hand van deze NEN-normen wordt een programma van eisen opgesteld, hierin wordt duidelijk welke brandveiligheidsinstallaties worden aangelegd en in welke ruimte.

Waarschijnlijk is dit allemaal nieuwe informatie, dingen waarbij liever niet wordt stilgestaan. Als ondernemer zijn er al genoeg dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Bij Van den Dool beschikken wij over de juiste kennis van de wet-en regelgeving rondom brandveiligheid. Hierdoor kunnen wij het bovenstaande volledig uit handen nemen.

In combinatie met het Online dossier wordt alles volledig uit handen genomen en hoeft nergens meer naar omgekeken te worden. Het Online dossier zorgt er voor dat alle documenten en certificaten die gaan over de installaties, keurig worden opgeslagen. Hierdoor is alles eenvoudig terug te vinden.


Rookmelder, Gira, brandbeveiliging, noodverlichting