Project de gezamenlijke Brandweer

Project de gezamenlijke Brandweer

De Gezamenlijke Brandweer is een samenwerkingsverband tussen ongeveer zestig bedrijven in het haven- en industriegebied van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. De organisatie verzorgt in dit gebied de brandbestrijding en hulpverlening en heeft daarbij de verplichting tot het in stand houden van een bedrijfsbrandweer. Zowel de bedrijven als de Gemeente Rotterdam financieren de totale preparatieve en repressieve brandweerzorg die de Gezamenlijke Brandweer levert.

Van den Dool Beveiligingstechniek heeft de opdracht mogen ontvangen van dit geweldige project midden in het hart van ons zo geliefd haven gebied van Rotterdam.

Voor de kerstvakantie is ons installatie team gestart om het gebouw te voorzien van een compleet nieuwe brandmeldinstallatie type DC3500.

Nadat ze alle leidingwegen gemaakt hadden was het tijd voor onze technicus om de installatie inbedrijf te stellen.

Daarna was het tijd om de installatie te gaan testen met een live proefbrand in de nieuwe garage. We hebben in de garage gebruik gemaakt van zogeheten Fire-Beams (dit zijn infrarood detectoren welke een grote afstand kunnen overbruggen)

Na de geslaagde proefbrand hadden we nog een uitdaging! Namelijk als de brandweerwagens in een gesloten garage gestart worden, mag het systeem niet in alarm komen. Ook deze test was een succes!