Een veilige energietransitie is een vak apart

Bedrijven zijn wettelijke verplicht tot energiereductie, het vereiste ‘Energielabel’ maakt verduurzamen noodzakelijk. Terwijl in de praktijk het energieverbruik juist oploopt. Op veel gebouwen liggen daarom al zonnepanelen en een parkeerplaats zonder laadpaal is tegenwoordig een uitzondering.

Maar wie draagt de zorg voor een veilige distributie van al deze energie? Het is eenvoudig om een bedrijf te vinden dat laadpalen of zonnepanelen komt plaatsen. Zij beoordelen helaas vaak niet of de huidige infrastructuur of verdeelinrichting het wel aan kan om al deze extra elektriciteit te verdelen. Daar komt vakmanschap en expertise bij kijken. De juiste voorzieningen zijn namelijk de basis van een veilige elektrische installatie.

De verduurzaming van ons energieverbruik levert in de praktijk nog te vaak onveilige situaties op. Brandgevaar dreigt door overbelasting of doordat nieuwe technieken toegepast worden op verouderde systemen. Het is een vak apart om er voor te zorgen dat de elektrische installatie veilig meegroeit met de behoeftes van het heden en wensen van de toekomst. Schakel daarom altijd iemand in met kennis van zaken om deze energietransitie te begeleiden.