5 keer de mooiste designverlichting

Flos Bibliotheque Nationale Philippe Starck
17-05-2017

Verlichting is een belangrijk onderdeel van uw interieur.

Door gebruik te maken van de juiste verlichting, kunt u meer sfeer creëren binnen uw woning. Flos is een uitblinker als het om designverlichting gaat. Wij zochten voor u de 5 mooiste modellen uit.

Bibliotheque Nationale - Philippe Starck

Een lamp die nieuwe technologie combineert met ouderwets papierwerk. Het is bij de Bibliotheque Nationale namelijk mogelijk om uw telefoon of tablet op te laden door middel van de USB aansluiting. De plankjes aan de lamp maken het mogelijk om uw apparatuur of boeken neer te leggen. Doordat de plankjes op verschillende hoogtes zitten, geeft dit een speels effect. De Bibiliotheque Nationale is een absolute eyecatcher in uw woning. De lamp is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, goud, brons, zilver etc.

Superloon - Jasper Morrison

Flos Superloon Jasper MorrisonStatieflampen worden steeds populairder. De Superloon is de designversie hiervan. De vormgeving is geïnspireerd op de maan. De stijl van Jasper Morrison is minimalistisch, klassiek maar altijd in verhouding. De Superloon kan eenvoudig worden gedimd, hierdoor is het een echte sfeermaker in de woonkamer. De lamp sluit aan bij de trends van 2017, strak, minimalistisch maar wel sfeervol. De lamp kan worden uitgevoerd in het zwart, wit of chroom.

Flos Serena Patricia UrquiolaSerena - Patricia Urquiola

Een lamp die in bijna ieder interieur thuis past. De lamp is geïnspireerd op de natuur. De vorm van de lamp is gebaseerd op een blad. Door het spiegelende materiaal wordt het licht weerkaatst. Dit geeft een mooi effect en voegt sfeer toe aan de ruimte. De Serena past zowel thuis in een Scandinavisch interieur als in een modern interieur. De Serena is te verkrijgen in koper, aluminium en zwart.

Aim - R. & E. Bouroullec

Flos Aim BouroullecDe Aim is een speelse lamp die in veel ruimtes thuispast. U kunt zelf kiezen uit hoeveel “lampen” uw Aim bestaat. In een hal is het mooi om meerdere lampen te hebben terwijl u bij een zithoek waarschijnlijk met drie voldoende heeft. De ontwerpers omschrijven de Aim als een plant, lange kabels die optimale vrijheid geven om het licht aan te passen. De lamp komt tot zijn recht in verschillende soorten interieurs. Voornamelijk een industrieel interieur of een Scandinavisch interieur zijn geschikt.Daarnaast kunt u kiezen tussen zwart, bruin en wit.

Flos Bedside Gun Philippe StarckBedside Gun - Philippe Starck

Dit schattige lampje mocht natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Deze Bedside Gun is al jaren een geliefde lamp. Dankzij zijn unieke design en luxe uitstraling. Er zit een verhaal achter het ontwerp van deze lamp. Met dit ontwerp vraagt Philippe Starck aandacht voor de (illegale) wapenhandel. Alle lampen hebben dezelfde inscriptie “happiness is a hot gun”. Van elke verkochte lamp gaat er 20% naar een organisatie van mensenrechten.