Brandveilig de toekomst tegemoet

8-01-2016

In het rapport ‘De invloed van vergrijzing op brandveiligheid’ van december 2015 door het Instituut Fysieke Veiligheid Brandweeracademie wordt gesteld dat uit woningbrandonderzoek is gebleken dat 65-plussers een kwetsbare groep zijn voor woningbranden. De verwachting is dat als er geen maatregelen worden getroffen, er een toename zal zijn van slachtoffers.

Een woning moet een veilig thuis zijn. Of dat nu is in de eigen woning of de woon – en leefruimte van een zorginstelling. Met op maat gemaakte oplossingen kunt u de veiligheid vergroten. Voorbeelden zijn:

  • Aangepaste rookmelders die signalen kunnen versturen naar een bedrijf of persoon
  • Rookmelders met lichtsignalen of vibratie
  • Automatische verlichting
  • Elektrische raam – en deuropeners
  • Op doelgroep aangepast vluchtplan

Een woonzorgcentrum kan voldoen aan de minimumeisen van het Bouwbesluit. Bent u een vooruitloper op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid? En gaat u voor een excellent gebouw? Kies dan voor een systeem van topkwaliteit. Zo kunt u uw cliënten een vertrouwde omgeving bieden. Bovendien kunt u profiteren van bijkomende voordelen als een systeem die nodeloze meldingen voorkomt.

Van den Dool kan met u meedenken om uw situatie te optimaliseren. Of dat nu is met het aanpassen of aanleggen van uw installatie of het testen van uw bestaande gebouw.