De Goldman

Goldman Flos designverlichting
24-07-2017

Flos Designverlichting

Misschien komt de goldman u wel bekend voor, dat zou namelijk heel goed kunnen. De Goldman is de moderne versie van ouderwetse notarislamp. De Goldman is ontworpen door de New Yorker Ron Gilad. De ontwerpen van Ron Gilad kenmerken zich door het samenspel van abstracte vormen en functionaliteit.

De geschiedenis van de notarislamp

Flos designverlichting notarislampDe Goldman is een retro lamp die afgeleid is van de notarislamp. De notarislamp was één van de eerste elektrische lampen, deze werden gemaakt rond 1800. De lampen worden gekenmerkt door een solide koperen basis en het groene glas. De lampen dienden vooral als werkverlichting. De lamp was vooral te vinden in banken, en dienden als extra verlichting zodat de bankiers na een lange dag nog alle cijfertjes goed konden lezen.

De Goldman is vernoemd naar een investeringsbedrijf.

De techniek achter de Goldman

Ron Gilad heeft ook in deze lamp een aantal technieken verwerkt. Dankzij de USB-aansluiting is het mogelijk om uw telefoon op te laden aan deze lamp, wel zo handig als u achter uw bureau zit.

Daarnaast beschikt de Flos Goldman over een Led Touchdimmer, hierdoor kunt u zelf de lichtsterkte aanpassen. De Goldman is niet alleen beschikbaar in het groen met goud maar ook in het zwart met donkergrijze kap.

Flos verlichting kopen bij Van den Dool

Van den Dool is een excellent dealer van Flos verlichting. U kunt eenvoudig uw Flos verlichting bestellen bij ons. Wij helpen u graag verder met het ontwerpen van een lichtplan. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden binnen uw woning, op basis van uw wensen en behoeften gaan wij aan de slag met een lichtplan.


Flos Goldman designverlichting