Domotica

11-10-2016

Bent u een early adapter of twijfelt u nog?

Het gebruik van domotica neemt langzaam toe. Maar de algehele belangstelling is nog matig. Dit is de conclusie van onderzoekers van Telecompaper uit resent marktonderzoek. Domotica is nog steeds iets voor early adapters. Voornamelijk jongeren hebben belangstelling voor slimme huishoudelijke apparaten. Ongeveer 15 procent van de twintigers verwacht binnen een jaar op afstand regelbare verlichting aan te schaffen. In de leeftijdscategorie 50-64 jaar is dat nog maar 4 procent. Dat is jammer.

Domotica kan in veel situaties de uitkomst bieden. Fysieke aanraking is voor de bediening van een apparaat geen noodzaak meer. Dat is voor iedereen die zich wil voorbereiden op de toekomst prettig. We willen immers graag lang thuis kunnen blijven wonen. Maar domotica is niet alleen voor de early adapters een te ontdekken gebied. Het is toch een uitkomst als je via je tablet of smartphone op afstand je beveiligingscamera kan raadplegen en je thermostaat kunt bedienen.

In onze inspiratieruimte kunt u zien dat domotica niet alleen voor de early adapters is. Kom gerust kennis maken met de voordelen van domotica.

Bron: Toet, D. (2016). Slim huishouden. Elsevier, 40, 68.