eNet-systeem

Enet Systeem
10-03-2017

Het eNet-systeem is de draadloze oplossing voor domotica!

Waarschijnlijk bent u nog onbekend met de term KNX, toch is dit een veelgebruikt begrip als er over domotica wordt gesproken. KNX is namelijk het communicatieprotocol dat gebruikt wordt bij domotica. Dit is de “taal” die de componenten spreken, hierdoor kunnen installaties worden geautomatiseerd. KNX werd enkel aangelegd door middel van bekabeling. Dit zorgde ervoor dat het alleen aangelegd kon worden in nieuwbouw.

Daarom is KNX RF bedacht, een draadloos systeem dat werkt door middel van radiografische signalen. Dit is een handige oplossing wanneer u uw huidige KNX systeem wilt uitbreiden.

Wat heeft eNet te bieden

Gira, Jung en Steinel vonden dat het beter kon en hebben daarom een oplossing bedacht, het eNet-systeem! Dit systeem is de draadloze oplossing voor domotica. Dankzij eNet wordt het eenvoudiger om domotica aan te leggen in bestaande bouw.

Het systeem werkt namelijk draadloos via radiografische signalen. Hierdoor hoeven er geen kabels aangelegd te worden. Door middel van een app op uw telefoon kunt u alle aangemelde apparaten besturen. Naast een smartphone of tablet is het ook mogelijk om het systeem te besturen via hand-of wandapparatuur.

Overal uw woning aan kunnen sturen

Met de eNet-server van Gira en Jung kunt u ook onderweg alle bedieningsapparaten aansturen dankzij de IP-technologie. Wanneer u thuiskomt is de woning klaar voor een gezellige avond. Doordat de componenten met een radiografische signaaloverdracht werken, kunnen er ook scènes worden ingesteld. Op deze manier kunt u met één druk op de knop de sfeer binnen uw woning veranderen. Daarnaast is het mogelijk om de componenten afzonderlijk aan te sturen. Met het eNet-systeem bent u klaar voor de toekomst, doordat het systeem draadloos is kan het in de toekomst ook met nieuwe functies worden uitgebreid. Gira, Jung en Steinel blijven innoveren dus u kunt de komende tijd steeds meer verwachten!

Domotica ervaren bij Van den Dool

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van domotica? Of heeft u interesse in het eNet-systeem? Dan zijn onze specialisten altijd bereikbaar voor uw vragen. In onze domoticaruimte kunt u zelf ervaren wat domotica voor u kan betekenen. Wij hebben binnen ons bedrijfspand een appartement ingericht en voorzien van domotica. Komt u domotica zelf een keer ervaren?


Enet systeem