Kantoorpanden zijn toe aan LED

LED verlichting kantoorpanden duurzaamheid
26-10-2017

LED verlichting is al jaren in opkomst maar nog weinig kantoorpanden zijn al voorzien van LED. Hoe komt dat toch, er zitten veel voordelen aan LED verlichting!

  • Laag energieverbruik, dus goedkoop in gebruik
  • Zeer lange levensduur (doorgaans 40.000 tot 50.000 uur)
  • Schokbestendig
  • Geen schadelijke stoffen
  • Vaak aan en uit te schakelen
  • Direct maximale lichtsterkte

Voorschriften bij werkplekken
Kantoorverlichting moet altijd tussen de 500-600 lux zijn. Lux gaat over de lichtsterkte van de verlichting. Het is natuurlijk belangrijk dat uw personeel voldoende licht heeft om mee te werken. Deze voorschriften worden zelfs in de arbo-wetgeving genoemd, hier kunt het teruglezen.

Minder lichtpunten nodig
De lichtsterkte van LED verlichting is hoger dan bij TL. Daardoor zijn er veel minder lichtpunten nodig om dezelfde ruimte te verlichten. Dit is vooral goed terug te zien in de onderstaande afbeeldingen. De rechter afbeelding is op basis van TL verlichting en de linker afbeelding is op basis van LED. U ziet dat met 9 LED verlichtpunten veel meer licht is.

Lichtplan laten ontwerpen
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen uw pand? Onze adviseurs helpen u graag bij het ontwerpen van een lichtplan. Bij het ontwerpen van een lichtplan kijken ze allereerst naar de manier waarop de ruimte wordt gebruikt. Dit bepaalt de verlichting die gebruikt moet worden. Zij zullen u daarnaast de verschillen laten zien tussen TL en LED verlichting.


TL LED verlichting