Smart Home Tour

29-06-2016

Smart Home Tour 2016 verbindt fabrikanten en kennispartijen

Het huis van de toekomst, dat is een slim huis. De Smart Home Tour 2016 is een digitale rondgang langs websites van specialisten op het gebied van domotica in Nederland. Zo laat initiatiefnemer Thuiscomfort senioren op een laagdrempelige manier kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van zulke Smart Homes.

Digitale rondgang

De tour start op Thuiscomfort.nl, vervolgt zijn weg langs meerdere websites van fabrikanten en kennispartijen, en eindigt weer bij Thuiscomfort. Zo ontdekken bezoekers onderweg hoe domotica het comfort, de veiligheid en de toegankelijkheid in huis vergroot.

Deelnemers

Meerdere partijen op het gebied van Smart Home-technologie worden tijdens de Smart Home Tour met elkaar verbonden. Zo doen fabrikanten KlikAanKlikUit, Busch-Jaeger, Alphatronics en Viega mee, maar bijvoorbeeld ook overkoepelende organisaties als KNX Nederland, Smart Homes en de gespecialiseerde domotica-installateur Van den Dool.

Domotica

Met domotica, ook huisautomatisering genoemd, bevat een woning vernuftige, handige, comfortabele, veilige oplossingen en apparaten die allemaal met elkaar ‘praten’. Nooit meer naar beneden lopen voor dat ene lampje dat nog brandt. Met een druk op de knop direct hulp inschakelen als de nood daar is. Zien wie er aanbelt – ook als er niemand thuis is. Of slimmer met de energieverbruik omgaan. Dergelijke aspecten en mogelijkheden van het ‘Internet of Things’ in de woning komen aan bod in de Smart Home Tour 2016.

Over Thuiscomfort

Thuiscomfort is een initiatief van Technische Unie, de grootste technische groothandel in Nederland. Het Centraal Kantoor van Technische Unie bevindt zich in Amstelveen, waar ook de redactie van Thuiscomfort is gevestigd. Inmiddels zijn er tientallen leveranciers en ruim 800 vakspecialisten, installateurs en aannemers aangesloten.

Vind hier de Smart Home Tour