Vernieuwde technieken in een zorgcentrum

Zorgcentrum brandveiligheid persoonsalarm verlichting
24-04-2017

Op dit moment is Van den Dool bezig met een groot project voor een zorgcentrum. Het is een project dat meerdere jaren in beslag neemt de eerste fase van het project is laatst opgeleverd. Wij willen graag een paar beelden met u delen om te laten zien wat er gerealiseerd kan worden in de zorg.

Tijdens dit project komen er een aantal aspecten aan bod. U moet hierbij denken aan de brandveiligheid, slimme verlichting, toegangscontrole en persoonsalarmen.

Doordat het project in fases wordt verricht, moet er gelet worden op de brandveiligheid van het pand. Er worden zones afgesloten, doorgangen worden smaller en brandmelders worden verwijderd. Daarom worden er tijdens het project handmelders en brandslangen verplaatst, zodat de brandveiligheid gegarandeerd blijft.

De eerste fase ging over een gangzone speciaal voor dementerende ouderen. Deze bewoners vragen om andere oplossingen. Er moet een veilige situatie gecreëerd worden voor deze doelgroep. Dit kan mede dankzij slimme toepassingen van verschillende technieken.

In de kamer van de bewoner is een kastje te vinden waarmee de bewoner een alarm kan activeren. Dit kastje zorgt er voor dat er op de gang een rood lampje gaat branden. Dankzij een melding op het mobiele apparaat van de verzorgster weet zij dat er ergens een lampje brandt. Wanneer het probleem verholpen is, kan het alarm worden uitgeschakeld en kleurt de lamp op de gang groen. Hierdoor wordt de zorg een stuk overzichtelijker en kan er meer aandacht worden besteedt aan de bewoners.

Van den Dool neemt altijd de gebruiker als uitgangspunt voor de techniek. Op deze manier wordt er altijd een leefomgeving gecreëerd waar diegene zich thuis kan voelen. Vooral voor deze doelgroep is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het wooncomfort.


Brandbeveiliging


Zorglocatie verlichting


Zorglocatie toegangscontrole verlichting aanwezigheid


Zorglocatie aanwezigheidsverlichting verlichting


Zorglocatie persoonsalarm